Yhteistyössä

Luonnonvarakeskus Luke tutkii ruokahävikin määrää ja kehittää sen seuranta- ja vähentämiskeinoja sekä etsii uusia sivuvirtojen hyötykäyttökohteita ruokajärjestelmän kiertotalouden edistämiseksi. Tavoitteena on ennaltaehkäistä hävikkiä, ohjata syömäkelpoinen ruoka takaisin ruokaketjuun ja syömäkelvoton hävikki lopuksi maatalouden hyötykäyttöön ravinteina. Parhaimmillaan hävikistä ja sivuvirroista syntyy arvokkaampia tuotteita ja uutta liiketoimintaa. Tutkimustyötä Luke tekee yhteistyössä ruokaketjun kaikkien vaiheiden toimijoiden sekä tutkimusorganisaatioiden kanssa niin Suomessa, Pohjoismaissa kuin Euroopassakin. Yhteistyöllä lisätään ketjun ympäristövastuullisuutta ja kustannustehokkuutta.

Valtakunnallinen ViaDia ry on Suomen Vapaakirkon arvoihin perustuva valtakunnallinen diakoniatyön kattojärjestö kymmenille diakoniatyötä tekeville yhdistyksille. ViaDia ry:n visiona on palvella Jumalaa ja lähimmäisiä Suomessa ja ulkomailla. ViaDia ry on olemassa paikallisia toimijoita varten, jotta diakonista liikehdintää ja innostusta syntyy eri puolille Suomea – myös sinun paikkakunnallesi. ViaDia ry on perustettu 20.1.1936 (Kristillinen raittiusliitto ry nimellä) ja saanut ViaDia-nimen vuonna 2007. ViaDia ry kokoaa Vapaakirkon eri diakoniatyön ja sosiaalialan yhdistykset yhteen. Unelmoimme diakonisen välittämisen liikkeen leviävän koko Suomeen. Haluamme, että ne hyvät tulokset joita olemme nähneet eri paikkakunnilla leviävät ja vaikuttavat kansakuntamme hyvinvointiin. Tehtävänämme on koskettaa monien suomalaisten elämää lohduttavalla ja auttavalla kädellä.

https://ruoka-apu.fi

Ruoka-apu.fi palvelee ruoka-apua etsiviä ja järjestäviä. Sivustolla ruoka-aputapahtumistaan on ilmoittanut jo 400 ruoka-apua järjestävää tahoa. Ruoka-apu.fi on kaikkien käytettävissä, avoin ja maksuton.

Verkkopalvelun on tuottanut Kirkkopalvelut ry yhteistyökumppaneineen.

Yhteinen pöytä verkostoineen kehittää vantaalaista, yhteisöllistä ruoka-aputoimintaa, joka lisää ruoka-avun vastaanottajan toimijuutta ja yhteisöllisyyttä. Laajaa verkostoa palvelee hävikkiruoan keskitetty jakelu. Yhteinen pöytä on Vantaan kaupungin ja seurakuntayhtymän vakituista toimintaa.

Osaamis- ja työllisyyspalvelut

Maahanmuuttajatoimisto Verso

Wärttinä
Sosiaalinen kuntoutus
Työ- ja päivätoiminta